nieuwsitem.jpg

Saamhorigheid staat hoog in het vaandel van de Dirty Monkey Run in Gramsbergen. Bij de deelnemers, die elkaar over de moeilijkste hindernissen in deze obstakelloop helpen, maar ook bij de organisatie die in handen is van vrijwilligers van de Combibaan Gramsbergen. Nieuw bij deze tweede editie, op zondag 23 september, is het uitnodigen van dorpsgenoten die minder goed ter been zijn en onmogelijk mee kunnen doen. 

Zij krijgen een warm onthaal in een speciale tent langs het parcours, waar ze uitzicht hebben op enkele hindernissen. ,,Daar krijgen ze een gezellige middag met een hapje en een drankje voorgeschoteld, en muziek van zanger Hans van der Velde van koor de Sjompie Singers'', vertelt voorzitter Arjen Sibon van de organiserende Combibaan Gramsbergen. 

Welgelegen
,,Dat doen we omdat we het sociale aspect belangrijk vinden. We willen zoveel mogelijk mensen een mooie dag bezorgen. Deze mindervalide bezoekers worden met rolstoelbussen vervoerd, we organiseren dit alles in samenwerking met activiteitenbegeleiders van zorgcentrum 't Welgelegen van de Saxenburgh Groep.'' 

Laagdrempelig
De Dirty Monkey Run is een laagdrempelige sportieve uitdaging, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen, benadrukt Sibon nog eens. ,,Not a race but only a challenge is ons motto. Sportteams en bedrijven gebruiken het ook voor de teambuilding. De run heeft internationale uitstraling, want er komen ook deelnemers uit Duitsland.'' 

Drie afstanden
De inschrijving is vorig weekeinde gestart en sindsdien zijn er al honderden aanmeldingen binnen, onder meer van liefhebbers uit Groningen en Rotterdam. Inschrijven voor afstanden van 2,5 km (voor jeugd, en ouders met kinderen), 7,5 en 15 km kan tot 15 september, tenzij de afstanden zijn volgeboekt.

combibaangramsbergen.nl

Bron:www.destentor.nl

Ontwerp en realisatie @ Qonnected